1998 lades grunden för ytterligare en produktlinje, ett filter för tuffare bearbetning – ODR (nuvarande Asmoke-serien).

Exportsatsningarna började redan 1995 då de första enheterna såldes till Norge, tätt följt av Finland, Tyskland och Schweiz. Under de nästkommande åren etablerades återförsäljare i övriga Europa. Många av dem finns kvar än idag.

År 2000 bildades Absolents första dotterbolag, Absolent Inc, i USA. Idag ligger företaget i Raleigh, North Carolina, men till en början var det Chicago som fick utgöra plattformen för expansionen av återförsäljarnätverket på den amerikanska marknaden.

Med tio anställda och en tillväxt på 174 %, mellan 1997 – 2000 utsågs Absolent AB till ett av DI:s gasellföretag 2001, en utnämning vi såklart är mycket stolta över än idag.

Under 2011 kom turen till nästa kontinent; Kina. Efter ett par år av försäljning till större europeiska kunder skulle vi nu pröva våra vingar i ett eget försäljningsbolag, Absolent Beijing. Satsningen visade sig vara mycket lyckad och idag finns Absolent i såväl Peking som i Shanghai och Guangzhou.

Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade vi vår amerikanska återförsäljare Avani som inlemmades som dotterbolag till Absolent AB.

Vill du veta mer?

Vill du komma i kontakt med oss? Vänligen lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig!


    Vad kan Absolent göra för mig?

    Ta reda på vad Absolent kan göra för dig och din produktion genom att besvara några enkla frågor.