Livsmedel

Miljön i livsmedelsindustrier är krävande – det kan vara höga temperaturer och finnas brandrisker. Olika typer av olja kan stelna i maskiner, ytor blir oljiga och golvet kan bli halt att gå på. Det finns även olika regler och lagar för utsläpp i olika länder att förhålla sig till. Utöver det genereras oljedimma och oljerök från stek och frityrprocesser, samt under bakning där man sprayar ut olja och även vid rökning av mat.

Skärande bearbetning

Det är bearbetningsmaskinen som avgör hur mycket föroreningar som kommer ut i luften. Det kan variera från måttliga mängder oljedimma till riktigt höga halter oljerök med endast sub-mikrona partiklar. På Absolent vet vi att ingen tillverkningsprocess är den andra lik, men vi vet också hur man renar luften från och kring maskinen oavsett maskinens storlek eller typ av bearbetning.

Formning/ Pressning

Att eliminera förorenad luft från olika processer som formning, valsning och pressning är krävande, men inte för Absolent. Våra kunder kan fokusera på sin tillverkningsprocess utan att behöva oroa sig för dålig luftkvalitet och dyrt filterunderhåll. I vissa fall har våra filterenheter varit i drift i över 10 år utan att service har krävts. Det är ett fantastiskt resultat som vi är mycket stolta över!

Slipning

Mängden föroreningar I luften varierar beroende på vilken typ av slipmaskin du har. Det kan vara alltifrån måttliga mängder oljedimma till riktigt höga halter oljerök med endast sub-mikrona partiklar. För oss på Absolent är ett filter inte bara ett filter. Vi har filterenheter för oljedimma och vi har filterenheter för oljerök. Om du inte vet vad du ska välja så fråga oss! Vi hjälper gärna till.

Värmebehandling

För att lösa problem med luftkvaliteten i värmebehandlingsindustrin krävs speciell kunskap. Det är en ganska svår uppgift, men inte för Absolent. Vi levererar dagligen ren, filtrerad luft från en mängd olika värmebehandlingsutrustningar världen över. Det kan vara svårt, men vi har lösningar för att förse kunden med ren luft – om och om igen.

Pressgjuteri

Att ventilera ut och rena förorenad luft från pressgjutmaskiner är en mycket svår uppgift, men det har inte hindrat Absolent från att framgångsrikt installera många filterenheter för sådana processer över hela världen. Genom åren har våra installationer till och med gjort att människor ändrat sin uppfattning om pressgjutningsmiljön. De vet nu att den inte behöver vara smutsig och att en filterenhet inte nödvändigtvis kräver dyr automatisk rengöring eller frekvent underhåll.

Textil

Vid framställning av olika typer av textilier eller tyger i exempelvis stentningsmaskiner, kan oljedimma och oljerök uppstå. Med en filterenhet från Absolent blir luften ren igen, och den kan dessutom återvinnas!

Gummi & Plast

Vid tillverkning av olika typer av gummi- och plastprodukter som golvmattor, däck, handskar och transportband bildas en hel del oljerök. Om maskinerna ej förses med en välfungerande filterenhet kommer oljeröken snart att förorena inomhusluften i lokalen.

Torr bearbetning

Vid torr bearbetning eller svetsning består föroreningen i processluften av torrt damm, stoft eller rök. När ett stoftfilter från Absolent kombineras med vår långa erfarenhet från att ha varit på marknaden i 25 år kan lösningen knappast bli bättre!

Övrig användning

Klicka på ditt användningsområde nedan för mer information.

Vill du veta mer?

Vill du komma i kontakt med oss? Vänligen lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig!


    Vad kan Absolent göra för mig?

    Ta reda på vad Absolent kan göra för dig och din produktion genom att besvara några enkla frågor.