Ren luft och en god arbetsmiljö ett krav för Formtekniks processtyrning

På Formteknik är kravet på precision och repeterbarhet i produktionen hög. Som ledande leverantör av system- och verktygslösningar för formsprutningsindustrin vet Formteknik att alla aspekter av arbetsmiljön har betydelse för resultatet.

Dafgårds AB – Hemligheten bakom köttbullarna

Gunnar Dafgård AB, Källby Sverige. Företaget är Sveriges största familjeföretag i livsmedelsbranschen. Här produceras, säljs och distribueras frysta och kylda livsmedel för såväl restauranger och storkök som för konsumentmarknaden. Bland annat står Gunnar Dafgård AB för tillverkningen av Ikeas välkända köttbullar.

Audi i Ungern

Audi hade tidigare provat olika olika filtertyper, men ingen av dem lyckades rena luften helt. Läs mer om hur Absolent tillsammans med vår ungerska distributör Pure Air, ersatte befintliga filter med 27 Absolent-enheter som idag gör luften renare och arbetsmiljön säkrare.

Atlas Copco

Med en centralfilteranläggning väl anpassad till förutsättningarna blev täta serviceintervall och dyra driftskostnader ett minne blott. Läs mer om hur Atlas Copco kunde spara både tid och pengar då elva filter byttes ut mot ett Amist80TF från Absolent.

Ren luft levererades till Jaguar Land Rover

När Jaguar Land Rover byggde sin nya motorfabrik i West Midlands, England installerade Absolents brittiska distributör och systerbolag Filtermist  en hel filterlösning från Absolent i den 100,000m² stora anläggningen.

DIFA

På DIFA d.o.o. i Slovenien var lokalen så förorenad att det påverkade sikten i produktionsomårdet vilket försvårade tillverkningen och gjorde den mer tidskrävande. Läs mer om hur en filterinstallation från Absolent löste problemet.

Yihai Kerry Foodstuffs Industries

På Yihai Kerry Foodstuffs hade man länge varit på jakt efter en ny filterlösning. När ingen filterleverantör kunde hantera den enorma mängd rök och dimma som läckte från fritöserna i fabriken hittade Absolent en lösning på problemet.