Föroreningen som genereras från processer som svarvning, slipning och fleroperationsmaskiner kan variera kraftigt. Vi har sett allt från oljedimma som uppkommer när du svarvar med emulsion till kraftig oljerök kring mikrotillverkning i automatsvarvar.

Utsläppen av oljedimma och oljerök inte beror på om du använder ren olja eller emulsion. Det beror snarare på storleken och koncentrationen av partiklar. Ju högre spindelvarvtalet och kylvätsketrycket är desto mindre och desto fler blir partiklarna. Storleken på maskinen spelar ingen roll – en liten kan producera en mycket dimma, och en stor kan producera lite. En vanlig missuppfattning är att oljedimma bara är oljedimma, men det är detsamma som att likställa ett lätt duggregn med en åskskur. Det är därför viktigt att rätt filter installeras till din applikation. Då elimineras problem med dimma och rök, till en låg kostnad! Tycker du att det är svårt att veta vilken filterenhet du ska välja? Fråga oss! Tillsammans ska vi se till att välja en som är perfekt för dig. Att kombinera lång livslängd och ren luft är en svår uppgift, men vi klarar det varje gång!

Företag inom skärande bearbetning som har valt Absolent

Nordtool

På Absolent kan vi inte bara allt om de standardlösningar som finns i vårt produktutbud. Vi har även mycket stor kompetens när det kommer till att specialanpassa lösningar utefter vad kunden behöver. Läs mer om hur legoföretaget Nordtool fick en unik lösning för att eliminera föroreningarna kring den bäddfräs som ställde till problem i produktionen.

Norrköpings Verkstadstekniska

Absolents specialitet är att hitta nya innovativa lösningar. Hos Norrköpings Verkstadstekniska banade vårt samarbete med MaskinFransson väg för ännu ett spännande uppdrag. Läs mer om hur fem maskiner kunde anslutas till ett och samma filter och om möjligheten att hitta det perfekta filtret direkt via maskinleverantören för att spara både tid och pengar.

Produkter som passar för skärande bearbetning

Vill du veta mer?

Vill du komma i kontakt med oss? Vänligen lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig!


    Vad kan Absolent göra för mig?

    Ta reda på vad Absolent kan göra för dig och din produktion genom att besvara några enkla frågor.