Absolent Group startar nytt bolag i Indien

Absolents ABs moderbolag Absolent Group startar nytt bolag i Indien, Absolent Filtermist India Pvt Ltd, som kommer hantera försäljning av samtliga varumärken från Absolent och Filtermist.

Absolent AB får order från amerikansk fordonstillverkare

Absolent AB i APAC/Kina säkrade nyligen en order värd över 10 MSEK från en stor amerikansk fordonstillverkare.

Absolent kopplar upp på EMO i Hannover

Absolent kommer att närvara som utställare på EMO-mässan i Hannover, Tyskland. Mässan pågår mellan den 18-23 september och är en av Europas största och viktigaste mässor för metallbearbetningssektorn. Här finns en mängd olika industrier, företag och tillverkningsprocesser representerade, alla med fokus på årets tema; connecting systems for intelligent production.

Absolent utökar verksamheten med bolag på den franska marknaden

Absolent AB, dotterbolag till Absolent Group, startar under våren ett säljbolag i Frankrike. Bolaget får namnet Absolent SAS.

Absolent utökar Aline-serien med A5 – ett filter för oljedimma och oljerök

Den 3 mars 2017 lanserar Absolent filterenheten A5. Enheten är det andra filtret i den nya Aline-serien, och är efterföljaren till försäljningssuccén A10 som lanserades under 2016. Precis som A10 är A5 ett kombinerat oljedim- och oljerökfilter, men anpassat till mindre maskiner som körs med höga hastigheter och höga spoltryck.

Absolent Peking belönades med Volvo Cars Quality Excellence Award

Vid årets Volvo Car Asia Pacific Supplier Convention i Kina tilldelades Absolent Beijing Volvo Cars pris Quality Excellence Award.

Ny VD utsedd i Absolent AB

Ny VD i Absolent AB, dotterbolag till Absolent Group AB, blir Axel Berntsson.

Grand Prize-vinnare på Mach Tech 2015

Absolent och dess ungerska distributör Pure Air har belönats med det prestigefyllda priset Grand Prize på mässan Mach Tech Industrial Exhibition i Budapest, Ungern 12-15 maj 2015.