Kund

Yihai Kerry Foodstuffs Industries, Kunshan, Kina. Yihai Kerry är en matproducent med över 20 år på den kinesiska marknaden. Företaget är marknadsledare inom flera segment, såsom matoljor och konsumentförpackningsoljor, specialfetter och oleokemikalier. Fabriken i Kunshan tillverkar potatischips för konsumentmarknaden.

Problem/Önskemål

När chips friteras frisätts höga koncentrationer av varm oljedimma och oljerök. Yihai Kerry Foods var på väg att installera en ny fritös och behövde därför ett nytt filter för att rena processluften. På grund av strikta miljökrav vid nya installationer var företaget på jakt efter en professionell filterleverantör som kunde leverera en lösning som passade just deras behov. Under en tid hade de försökt hitta det perfekta filtret, men på grund av en hög partikelbelastning och höga temperaturer visade sig uppgiften vara alltför svårt för alla leverantörer de träffade. Fram till att Absolent kontaktades, det vill säga.

Lösning

Absolent genomförde en noggrann undersökning i fabriken. Tack vare tidigare erfarenheter från filteranläggningar i andra fabriker där fritöser är i bruk var vi väl medvetna om vilket filter skulle fungera, och vilket som inte skulle fungera. En Asmoke40-enhet skulle vara det bästa alternativet för fritösen. Maskinen hade flera anslutningspunkter som innebar att ett komplext kanalsystem skulle behöva byggas. För att ta itu med den höga temperaturen samt den höga partikelbelastning samtidigt som man försökte upprätthålla en lång livslängd kom Absolent fram till en unik teknisk lösning. Kunden investerade också i ett behovsanpassat flöde, ett s.k. ”EcoDrive”, från Absolent. Ett styrsystem som tillsammans med det unika rostfria kanalsystemet var den perfekta lösningen för Yihai Kerry Foodstuffs.

Resultat

Att vända sig till Absolent för att få hjälp med filtreringen av luften från fritösen var det bästa beslutet som Yihai Kerry kunde ha tagit. Efter problemen de upplevt tidigare när de sökt efter en professionell leverantör, är de nu glada över att ha hittat Absolent. Äntligen, är problemet med kraftig oljerök borta och både personal och ledning tycker att installationen är perfekt.